Proef de natuur

Aanvullende Natuurbelevings arrangementen

Om de beleving en de ervaring van de Westerwoldse natuur nóg sterker te maken, kun je je  vergader arrangement aanvullen met een Natuurbelevings arrangement. Ga bijvoorbeeld samen kanoën op de Ruiten Aa, maak een natuurwandeling met de boswachter of fiets langs bijzondere Cittaslow-locaties in de omgeving. We hebben zes Natuur-arrangementen samengesteld waar je uit kunt kiezen:

wandelen met de boswachter

De mooiste Boswachterpaden

Ga wandelen met de boswachter en hoor uit eerste hand verhalen over de prachtige Westerwoldse natuur. Met een beetje geluk zie je bijzondere orchideeën, prachtig gekleurde waterbeekjuffers of zelfs een ijsvogel.  

ontdek de regio

Cittaslow fietsroute

Stap op de fiets en ontdek allerlei karakteristieke plekken van de regio. Fiets bijvoorbeeld langs de oude schaapskooi, over het grootste heidegebied van de provincie of langs het Middeleeuwse klooster in Ter Apel.

geef je over aan de rust van de ruiten aa

De natuur vanaf het water

Stap in een kano en geef je over aan de rust van de Ruiten Aa. Deze prachtig meanderende beek is ideaal voor een kano of kajak. Onderweg kom je een veelheid aan planten, bloemen en insecten tegen.

ontdek de regio

Het ijzer smeden als het heet is

Bij smederij Berndt heb je de kans om zélf de basisprincipes van dit eeuwenoude ambacht te leren en het magische spel tussen vuur en staal te ervaren. Smeden is voor iedereen; het gaat namelijk niet om kracht, maar om techniek en gevoel. Berndt laat je met dertig jaar ervaring graag de kneepjes van het vak zien.

ontdek het dal van de ruiten aa

Buiten de gebaande paden

Heb je lang genoeg binnen gezeten? Ga dan mee naar buiten met de gidsen van In Het Wilde Weg en ontdek het dal van de Ruiten Aa. Tim en Leah nemen je mee in de bijzondere en rustgevende wereld van de natuur.

ontdek de regio

Rondleiding Heerlijk Westerwolds Land

De belangrijkste ingrediënten die je tijdens je verblijf bij PUUR Westerwolde eet, zijn geteeld en geoogst in Westerwolde. Zo worden bijvoorbeeld biologische boekweit, naakte haver en koolzaad geteeld door boeren uit de regio. Tijdens dit arrangement kun je zélf ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. 

Reserveren & Contact