Boswachter paden

Aanvullend arrangement

AANVULLEND ARRANGEMENT

De mooiste
Boswachterpaden

Wil je na of tijdens je vergadering of lezing even samen de benen strekken, de natuur beleven en uit eerste hand verhalen horen over de prachtige Westerwoldse natuur? Ga dan op pad met een van de boswachters van Staatsbosbeheer.

met de boswachter op pad

Wandelen door de heide

Zodra je de deur uitloopt bij PUUR Westerwolde tref je prachtige wandelpaden aan, deels door het grootste heideterrein van de provincie Groningen. De boswachter neemt je mee langs zijn favoriete plekjes en wijst je op allerlei bijzondere planten en dieren. Wie weet tref je bijzondere orchideeën of de prachtig gekleurde waterbeekjuffers langs de Ruiten Aa.

teruggebracht naar de oorsprong

Langs de Ruiten Aa

Natuurlijk zal het verhaal over de hermeandering van de Ruiten Aa niet ontbreken tijdens deze wandeling. De Ruiten Aa is de beek waar je tijdens je vergadering op uit kijkt en die teruggebracht wordt naar zijn oorspronkelijke – kronkelende en snelstromende – loop. De boswachter vertelt over de invloed van de hermeandering op bijvoorbeeld de ijsvogel en de oeverzwaluw.  

kinderen in verbinding met de natuur

Het speelbos

En tot slot is er een bezoek aan het nieuwe speelbos. Een geweldige aanwinst voor Westerwolde om kinderen en natuur weer met elkaar in verbinding te brengen. In het speelbos kunnen kinderen in de natuur spelen, leren en ervaren. En dat is niet alleen heel erg leuk, maar wekt ook nieuwsgierigheid en verwondering op. Voor kleine én grote mensen.

INFORMATIE EN MOGELIJKHEDEN 

Aanvullend arrangement

* Alle prijzen zijn exclusief btw en exclusief andere of extra wensen.
Dit boswachterpad arrangement is alleen te boeken in combinatie met een vergaderarrangement.